Seuraa blogilstalla

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lukemis päiväkirjaa


Kerroin aikaisemmassa viestissäni, että yrittäisin nyt vaihteeksi lukea useampaa kirjaa samanaikaisesti. Rutiineista on vaikea luopua,  kaksi päivää tässä on keskitty  yhteen kirjaan ja saatu se myös luettua loppuun. Kirja on tanskalaisten Lottte & Sǿren Hammerin Kaikella on hintansa kirjasta. Kirja on muisti mukaan ensimmäinen tanskalainen jännäri, jonka olen lukenut, ihan varma en ole. Viime vuosina tv:stä, Yle femmalta on tullut parikin mainiota tanskalaista rikossarjaa, Murhakomissio ja Rikos, jonka toinen kausi menee parhaillaan kanavalla uusintana. Kolmas kausi esitetään keväällä 2013 suomessa. Mainioita olivat myös Henkivartijat  ja Vallan linnake sarjat, jälkimäinen parasta poliittista draamaa, jota lähellekään esimerkiksi suomalaisten harvat yritelmät eivät ole päässeet.
Kaikella on hintansa on kirjailija kaksikon (sisarukset) toinen rikosylikomisario Konrad Simonsenista ja hänen murharyhmästään kertovassa dekkarisarjassa. Sarjan ensimmäinenkin osa Saastat on ilmestynyt tänä keväänä suomeksi ja kolmas osa Yksinäisten sydänten kerho ilmestyy suomeksi keväällä 2013.
Minulla tämä kirja oli siis ensimmäinen tutustuminen tähän kaksikon ja voin sanoa, että pidin kyllä kirjasta. Tämä ei ole mikään arvoitusdekkari, murhien tekijä paljastuu lukijalle suh` aikaisessa vaiheessa ja jännitys syntyykin siitä, pysyvätkö poliisit kokoaman todisteita häntä vastaan ja estämään häntä tekemästä lisää rikoksia. Kirjan henkilöhahmot ovat kiinnostavia, heidän ajatuksiaan ja tunteitaan kuvataan uskottavasti ja kirja etenee sujuvasti lyhin luvin. Loppu ratkaisu on ehkä vähän ennalta arvattava, mutta tapa, jolla siihen päädytään, koukutti kyllä minuun lukemaan viimeiset sata sivua yhdellä istumalla.
Eli suosittelen kyllä laadukkaan poliisiromaanin ystäville ja aion joissain vaiheessa lukea tuon heidän aikaisemman suomennoksensa.

Lottte & Sǿren Hammerin :Kaikella on hintansa  Bazar 2012

Tähdet:***

Tästä kirjasta on kirjoittanut ainakin Kirjaiten virrassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti