Seuraa blogilstalla

maanantai 8. joulukuuta 2014

Kaksi vanhaa tuttuaEdellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt jo aikaa, olen tässä kyllä lukenut muutamia kirjoja mutta en ole innostunut niistä mitään kirjoittamaan.
Tässä tulee nyt muutamia hajamietteitä kahdesta kirjasta ja kahdesta kirjailijasta joihin molempia tutustuin jo aikoja sitten, nyt löysin heidät tavallaan uudestaan.
Ensimmäinen on Joni Skiftesvik, jonka Valkoinen Toyota vei vaimoni ,on mielestäni hieno kertomus ,siitä mitä me olemme. Olemme rakennettuja muistoistamme. Mitä olemme tehneet, sitä elämämme on ollut. Ihmiset ympärillämme, rakkaat perheenjäsenet, ystävät, työtoverit. Kotikulmien hahmot. Niistä elämä on tehty, ja jotkut meistä ovat ottaneet tehtäväkseen kirjoittaa sen ulos.
Tutustuin tosiaan Skiftesvikiin jo hänen ensimmäisen kirjansa Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja kautta, en muista olenko muita hänen kirjojaan lukenut mutta tämä lukukokemus herätti kyllä kiinnostuksen lainata niitä kirjastosta.
Toinen vanha tuttavuus on Pirkko Saisio, jonka tänä vuona julkaistu uutuus on nimeltään Signaali. Signaali on kertomus kokoelma, jossa Saisio liikkuu muistossaan elämäänsä, tässä lähinnä lähimenneisyydessä. Sainio on äärimmäisen tarkkanäköinen, ja hän luo huikeita kuvia elämän virrasta, joka minulle avautui ihan kuin elokuva konsaan. mutta hän onkin paitsi kirjailija, myös dramaturgi ja näyttelijä.
Sainio oli yksi ensimmäisiä kotimaisia romaanikirjailijoita, jotka tekivät minuun vaikutuksen Elämänmeno ja Betoniyö muistuvat edelleen vaikuttavina lukukokemuksina. Ilo on havaita, että melkein ikä toveri on edelleen täydessä iskussa.
Joni Skiftesvik  Valkoinen Toyota vei vaimoni WSOY 2014
Tähdet :***+

Pirkko Saisio Signaali Siltala 2014


Tähdet:****Ei kommentteja:

Lähetä kommentti