Seuraa blogilstalla

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Haudan takaa

Anna Janssonin(s.1958) Haudan takaa(315 sivua) on hänen kolmastoista Marina Wern-dekkari. Jansson varttui Visbyssä, Gotlannissa ja siellä elää ja työskentelee myös hän kirjojensa sankari Maria Vern. Kirjoista on tehty myös tv-sarja, jota on esitetty myös suomessa. Minulle tämä muodostaa tietynlaisen ongelman lukemisen suhteen kun kirjan hahmoja tulee verrattua tv:ssä nähtyihin. 

Olen lukenut aika monta tämän sarjan dekkareita, täytyy nyt sanoa, että mielestäni Jansson ei nyt ole parhaimmillaan. Henkilöhahmoja on ensinkin mielestäni turhan paljon, ja kun nämä hahmot esiintyvät kirjassa kahdella nimellä, saa lukija olla tarkkana pysyäkseen käryllä. Tuo kahdella nimellä esiintyminen johtuu siitä, että kirjan henkilöt harrastavat Larppausta, keskiaikaan sijoittuvaa roolipeliä.

 Jansson on kyllä nähnyt varmasti vaivaa tutkiessaan tätä larppausta ja sen pohjalla olevaa tarinaa, mutta minusta se ei kuitenkaan tuo mitään kovin kummista lisää itse tarinaan.

 Kaiken lisäksi kirjan loppuratkaisu on jotkin kliseinen, epäuskottavakin ja pilaa minusta pahasti sinänsä kiinnostavan tarinan.
Tästä romaanista ovat bloganeet mm. kirjavinkit ja yksi kirja arvostelu löytyy täältä keskisuomalainen.
Anna Jansson  Haudan takaa  Gummerus 2013
Tähdet :**+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti