Seuraa blogilstalla

torstai 20. helmikuuta 2014

Pieni helmi


Joskus törmää ihan sattumalta mukavaan lukukokemukseen. Minulle sellainen osui eteen kun luin pakallisesta ilmaisjakelulehdestä Turkulaisesta pienen arvostelun saksalaisen Ferdinand von Schirachin kirjasta Syyllisyys. Kirja löytyi myös kirjastosta ja se tarjosi todella mielenpainuvan lukuelämyksen.
 Schirach (1964) on puolustusasianajaja, joka työskentelee rikosoikeudessa. Hän julkaisut ennen tätä kirjaa esikoisteoksen Rikollisia, joka oli kirjallinen tapaus, se on ilmestynyt yli 30 maassa ja josta on tehty sekä elokuva että tv-sarja.
Syyllisyys kostuu 15 pienistä kertomuksista, voisi sanoa novelleista, useimmat vain muuta sivun mittaisia.
Ytimekkäällä kiellellä näissä kertomuksissa esitetään päättäväinen kysymys hyvästä ja pahasta, syyllisyydestä ja syyttömyydestä sekä moraalisesta vastuusta, joka koskee meitä jokaista. 

Schirach ei saarnaa tai dramatisoi mutta silti nämä pienet kertomukset saivat minut liikuttumaan. Täytyy lukea tuo Rikollisia kirjakin, tämä kokoelma nosti kyllä odotukset korkealle.

Tästä kirjasta ovat kirjoittaneet mm kaikenvoilukea lukunevojal ja leena lumi jotka kaikki tuntuivat myös pitäneet lukemastaan.

Ferdinand von Schirach Syyllisyys Atena2014

Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti