Seuraa blogilstalla

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tunturiin haudattu salaisuusMichael Hjorth ja Hans Rosenfeldt: Tunturihauta on kolmas Sebastian Bergmanista ja Riksmordin henkirikosyksiköstä kertova kirja. Nyt ruskaretki Pohjois-Ruotsissa päättyy ikävästi, kun joen törmän pettäessä sen alta paljastuu kuolleen ihmisen käsivarsi. Paikalta löytyy joukkohauta, johon on haudattu neljä aikuista ja kaksi lasta. Aikuisista kaksi pystytään tunnistamaan kadonneeksi hollantilaiseksi pariskunnaksi. Loput ruumiit ovat selvästi perhe, mutta ketään sopivaa ei ole julistettu kadonneeksi.
Toisessa tarinan juonteessa seurataan tv-toimittajaa ja maahanmuuttajaperhettä. Perheenpää Hamid on kadonnut vuosia sitten, eikä perheen äiti Shibeka ole osannut antaa katoamisen olla. Afgaaninaiselle ei yhteisössä juuri omaa tilaa löydy eikä lupaa tehdä asioita omin päin, Shibeka on kuitenkin yrittänyt selvittää miehensä katoamista. Viimeisenä toivonaan hänellä on tv-toimittaja Lennart Stridh, joka kiinnostuu tapauksesta: miksi tavanomaiselta vaikuttava kahden miehen turvapaikka-asioihin liittyvä katoaminen on Ruotsin turvallisuuspoliisin salaiseksi julistama asia? 
Tilaa saavat myös Riksmordin ryhmän henkilökohtaiset kuviot(vähän liikaa minusta). Bergmanilla on edelleen menossa lähentymisvaihe tyttärensä kanssa – tyttären, joka ei edelleenkään tiedä, että Sebastian on hänen isänsä. Vanjalla on jännittävät ajat, sillä hän on hakenut FBI:n jatkokoulutukseen Yhdysvaltoihin.
Varsinaista jännitystä tästä kirjasta ei löydy ja tarina olisi voitu kertoa paljon vähemmällä sivumäärällä.
Silti minun täytyy sanoa, että minua järkytti varsinkin afgaanimiesten kohtalo, se voisi olla hyvin totta 200 – luvun terrorismin luomassa pelon ilmapiirissä. Kirjan loppuun oli taas laitettu koukku, jolla saadaan

lukijat odottamaan uutta osaa tätä tarinaa(minua se vähän ärsytti).

Tästä kirjasta ovat kirjoittaneet mm. http://rakkaudestakirjoihin.blogspot.fi/urihauta. http://leenalumi.blogspot.fil ja  virkistävän eriävän mielipiteen tarjoava Erkki Tuomioja http://www.tuomioja.org

Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt: Tunturihauta  Bazar2013

Tähdet : ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti