Seuraa blogilstalla

torstai 12. kesäkuuta 2014

Kotimaista jännitystä monikulttuurisin maustein


Kirjoitin viime vuona tässä blogissa Kati Hiekkapellon Kolibrista, joka oli minusta viime vuoden parhaita kotimaisia dekkareita. nyt sain lainattua kirjastosta hän uutuutensa, Viattomat. Voin kertoa, että ahmin tämänkin kirjan melkein yhdellä istumalla, lukeminen meni pitkälle yöhön mutta maltoin kuitenkin jättää ihan loppuratkaisun seuraavan päivän aamuun. 

Eli Hiekkapeto pitää tason korkealla, kirjoittaa vetävästi ja tarina tempaa tälläkin kertaa mukaansa. Nytkin on mukana kaksi erillistä rikosta mutta ne myös kohtaavat kerronnassa paremmin kuin esikoisessa. loppuratkaisu on uskottava, mutta taas ehkä vähän mutkia oikoen syntyvä. Henkilö hahmot ovat kiinnostavia, sanoin jo viimeksi, että Anna Feket on kiinnostava lisä kotimaisten dekkarien naispoliisien vielä harvalukuiseen joukkoon. Nyt hänen henkilöhahmonsa saa minusta roppakaupalla lisää syvyyttä ja uskottavuutta ja luo vertauskohdan tässä kirjassa muiden ulkomaalasitaustaisen hahmojen tilanteeseen. Esko, vanhan kuolukunnan poliisi hahmo on mukana myös, täytyy sanoa, että minä joillain tavalla pidän myös hänen hahmostaan (ehkä se johtuu siitä, että olen mies ja vielä samaa ikäpolvea). Kliseinen kyllä, mutta myös uskottava ja toimiva hahmo.

Hiekkapellon esikoinen sai paljon kiitävää blogi kirjoittelua ja kyllä tästä kakkoseltakin on pidetty ja odotellaan mielenkiinnolla jatkoa, sitä odotan minäkin ! Blogissa tästä ovat kirjoittaneet mm.rakkaudestakirjoihin,kirsinkirjanurkka ja anna minunlukeaenemmän (kaikki naisia muuten, ei sitä miesnäkökulmaa näissä blokeissa paljon löydy).

Kati Hiekkapelto: Suojattomat (298 s.) Otava 2014

Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti