Seuraa blogilstalla

tiistai 6. elokuuta 2013

Uusi tähti kotimaiseen dekkarigreneen

Kati Hiekkapellonon Kolibri  (s 1970) on oululaisen kirjoittajan esikois -dekkari. Ei uskoisi, niin valmista ja sujuvaa tekstiä se on kauttaaltaan. Hiekkapellon luoma päähenkilö Anna Fekete on tosi kiinnostava lisä suomalaisten fiktiivisten  poliisien joukossa. Nuori nainen on lapsena paennut perheensä mukana Jugoslavian hajoamissotaa suomeen. Romaniin alussa hän palaa pohjoiseen kaupunkiin, joka oli perheen ensimmäinen koti suomessa, saatuaan viran rikostutkijana. Kaupunkia ei nimetä mutta Oulua, kirjoittajan kotikaupunkia on helppo veikata. Kaikki toimii: poliisin työ on kuvattu uskottavasti, samoin maahanmuuttajien ongelmat, juoni on taitavasti rakennettu, henkilöt todenmakuisia ja kiinnostavia. Maahanmuuttoon Hiekkapelto on saanut mukavasti eri näkökulmia. Anna on perin juurin suomalaistunut, mutta muistaa myös entisen kotimaansa ongelmat.
Tarina lähtee vauhdikkaasti liikkeelle, oikeastaan kaksi tarinaa, sillä kirjassa seurataan rinnan murhaselvittelyjen myös kunniaväkivalta tapausta.
 Luin itse kirjan oikeastaan samalta istumalta loppuun, niin vetävästi se on kirjoitettu. Ehkä ainoa miinus mitä voi sanoa on, että tässä kirjassa on ideoita vähän liikakin, se on usein esikoiskirjailijoiden ongelma. Loppuratkaisu yllättää, hipoo uskottavuuden rajoja mutta minusta rima pysyy, ratkaisun voi uskoa.
Tästä romaanista ovat kirjoittaneet mm kirsinkirjanurkka.kuutarlukee, annaminunlukeaenemman.

Kati Hiekkapelto  Kolibri   Otava 2013

Tähdet:****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti