Seuraa blogilstalla

perjantai 9. elokuuta 2013

Feministi jännitystä

Katarina Wennstamin Turmanlintu on useissa lukemissani blokeissa nimetty feministiseksi kirjaksi. Sallittaneen siksi tällaiselle harmaaparta ukollekin nimetä tämä kirjoitus näin. Wennstamin kirja on toinen osa sarjasta, jonka ensimmäinen osa on nimeltään Tahra (2011) ja kolmas Alfauros (2013). 
Olen lukenut myös Tahra-romaanin ja muistan pitäneen siitä, hyvää, taattua ruotsalaista rikoskirjallisuutta, jossa yhteiskunnallinen puoli oli sikäläiseen tapaan vahvasti esillä. Niin se on tässä käsillä olevassa teoksessakin, ja sattumaa tai ei, niin kuin viimeksi kirjoittamassa kotimaisessa Kolibri dekkarissa tässä on kaksi rinnankasista kertomusta ja toinen on sama kuin Kolibrissa eli maahanmuuttajat ja kunniamurha. Turman linnun toinen teema on perheväkivalta ja sitä Wennstaman käsittelee varsin hyytävästi tuoden tarinan todella iholle

 Kirja on kaiken kaikkiaan sujuvasti kirjoitettu enkä oikeastaan malttanut alkuun päästyäni laskea sitä käsistäni vaan luin sen melkoisesta sivumäärästä huolimatta samana päivänä loppuun. Osa tuosta sivumäärästä on sellaista ihmissuhde möttöä, joka ei itse tarinaa eteenpäin vie, mutta sen voi pikalukea tällainen harmaa parta sujuvasti putoamatta silti juonesta kärryltä. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä sitten tarjoaa sarjan päätös romaani Alfauros.
Tästä kirjasta ovat kirjoittaneen mm. kirjavinkit, nenakirjassa, annelinlukuvinkit

Katarina Wennstam Turmanlintu Otava 2012

Tähdet:***+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti