Seuraa blogilstalla

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kesällä luettua

Minä olen aina lukenut kirjoja tasaisesti ympäri vuoden, niin kesä helteellä kuin pimeinä talvi-iltoina. En myöskään voi sanoa, että luettujen kirjallisuus jotkin erilaista eri vuodenaikoina. olen lukenut dekkareita keskitalvella mutta myös kesällä, sama pätee myös tietokirjoihin, minusta kesä ei vaadi mitenkään keventämään, jos jokin aihe kiinnostaa siitä voi kyllä helteelläkin.
Tässä nyt muutama poiminta siitä mitä olen tänä kesänä lukenut. Aluksi täytyy mainita Dan Brownin Inferno, neljäs Robert Langdon tutkimuksista kertova kirja. Brown on oman lajinsa ammattimies, sujuvaa tekstiä tulee takuu varmasti ja lukijakunnan odotuksiin vastataan. Iikka Taavitsainen Keskisuomalaisen arvostelu kiteyttää minusta aika hyvin mistä on kysymys Dan Brown – Inferno.
Toinen kirja jonka haluan mainita on Turkulaisen Reijo Mäen Sheriffi,  23 Jussi Vareksen tutkimuksista kertova kirja. Kun katselin tuota 23 kirjan luetteloa, muistelin, että varmaan melkein kaikki olen  lukenut. Olen myös lukemastani pitänyt, Mäkikin on ammattimies viihteen saralla. Mutta toisin kun Browin tapauksessa, Vareksen seikkailusta lukiessa ei tule sellaista oloa, että tässä on romaanitehtaan uusin tuote.
Minun kohdallani asiaan vaikuttaa varmasti paljon se, että Varas seikkailee Turussa, omassa kotikaupungissani. Minusta Reijo Mäki onkin parhaimmillaan miljöön kuvajana. Turku ja sen puolimaailman ihmiset saavat kirjassa elävän, uskottavan kuvauksen. Henkilö hahmot ovat tuttuja, luonnekuvat ehkä ohuita, tarinaa Mäki osaa myös sujuvasti kuljettaa. Osaa Mäki myös yllättää, ainakin minut tämän kirjan loppusivuilla.Tästä kirjasta ovat kirjoittaneet mm. www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/, kirsinkirjanurkka http://www.aamulehti.fi/Kirjat .
Dan Brown  Inferno WSOY 2013
Tähdet **+

Reijo Mäki  Sheriffi  Otava 2012
Tähdet ***+Ei kommentteja:

Lähetä kommentti